(FAQ)

Ovdje se nalaze pitanja koja mi najčešća postavljate kako uživo tako i na društvenim mrežama. Upravo zbog toga, kako biste saznali što više stvari o meni, šta volim, šta radim, kada sam počeo sa pisanjem i slično, odlučio sam napisati sljedeći odjeljak – FAQ (frequently asked question).


Kada si počeo sa pisanjem?

Sa pisanjem sam počeo još u srednjoj školi, možda čak i malo ranije, samo u tom trenutku nije mi ni padalo na pamet da svoje tekstove dijelim sa bilo kim. Nekako, smatrao sam da to nije za dječake. Tek kasnije, kada sam sazrio, shvatio sam da je pokazivanje emocija i ljubavi najljepši čin na čitavom svijetu. Uspjeti nasmijati ljude, rasplakati ih, dovesti ih do razmišljanja, to je po mom mišljenju čista magija. Dobra, pozitivna, čista magija.

Uostalom, često volim reći da, ako ste u nečemu dobri, jako je važno pokazati to ostalima. Barem prijateljima ili roditeljima, jer oni su često glavni oslonac i vjetar u leđa kroz nastavak vaše karijere.

Možete izmisliti i lijek protiv najopakije bolesti, ali ako ćete recept držati ispod kreveta ili u nekoj staroj fioci, onda to nema apsolutno nikakvu svrhu.

Dijelite sa ljudima dobre stvari. Upravo sada dosta njih proživljava loše trenutke, a da toga nismo ni svjesni.

Popravite nekome dan!


Šta je tvoja motivacija?

Motivacija može biti bilo šta. Dobar dan. Loš dan. Osoba koju volite. Osobao koja vas boli. Vjerujte mi na riječ, sve što nas okružuje je neki vid direktne ili indirektne motivacije.

Bilo kako bilo, najbolji tekstovi izlaze iz tužnog srca. Negdje sam pročitao kako je Ivo Andrić rekao “Kada nisam očajan, ja ne valjam ništa” što je zaista golema istina. Da biste napisali nešto u čemu će se pronaći mnogo ljudi, prvenstveno to morate osjetiti na svojoj koži. Ne možeš biti pisac, ako prije toga nisi vrištao u sebi. To vrištanje su emocije. A svaka emocija ima svoju priču.


KAKVI SU PLANOVI ZA DALJE?

Pa iskreno ne razmišljam mnogo o tome. Radim posao koji volim i to me čini sretnim. Ima me i na Instagramu, Facebooku, Twitteru pa čak i na YouTubeu. Štaviše, YouTubeu ću se u skorije vrijeme aktivnije posvetiti pored pisanja knjige i citata.

Ništa nije teško kada su tu ljudi koji vas vole i vjeruju da možete napraviti čuda.

Hvala vam! Ima vas oko milion!