YT: Šta da uradiš da mu NEDOSTAJEŠ?

Da li ste ikada željeli da nekome nedostajete, onoliko koliko ta osoba nedostaje vama. Ponekad život nije fer. Ponekad samo jedna strana voli. I ponekad, samo jednu stranu boli duša.

Šta mislite, šta tačno tjera čovjeka da mu falite? Šta je ono na šta čovjek najviše misli kada ostane sam? Teška su to pitanja, ali ja ću vam dati odgovor.

U nastavku se krije sve što morate znati. Sve ono, što će vam pomoći da falite onome ko fali vama.

Na samom početku, pustite da vrijeme odradi svoje. Ništa nećete dobiti tako što smarate voljenu osobu. Koliko god vi imali ljubavi, ako je neko ne želi, onda ne forsirajte to. Ljudima ćete najviše nedostajati, kada vide da vam je svejedno. Ko može bez vas, možete i vi bez njega.

I nemojte ispadati jadni. Neke granice moraju postojati. Nekih principa se morate držati. Ako neko vidi da može sa vama kako hoće, onda ćete vječno biti rezerva ili druga opcija. Da biste nekome falili, morate poštovati sebe. Koliko vjerujete da vrijedite, toliko će se oni boriti za vas.

I ne pravite nikoga ljubomornim. Ne trebaju vam nove gluposti u životu. Pustite te dječije igrice, jer ljubav nije igra. Ako morate napraviti nekoga ljubomornim da bi vas primijetio, tada je bolje da ostanete bez te osobe. Vi zaslužujete nekoga ko će vas primijetiti i u najboljem i u najgorem izdanju.

I još nešto. Ono što morate naučiti. Dajte im do znanja da možete i bez njega. I bez nje. Ili bilo koga. Tek kada ljudi postanu svjesni da nisu vaš zrak. Da možete nastaviti normalno živjeti bez njih. Punim plućima. Onda će se zapitati gdje su pogriješili. Niko nije nezamjenjiv. Ništa nije preče od vas i vašeg zdravlja. Dobro to zapamtite.

Published by